Att lansera sin egen produkt: Gotlandsquizet

Jag älskar frågespel. På varenda resa har jag och sambon ett sånt med oss och vi spelar i barer, på stränder, på flyget och överallt. Jag har länge drömt om att skapa ett eget spel och under våren förverkligade jag drömmen tillsammans med Cathrin, en formgivare som bor på Gotland och som jag också gjorde Gotlandsmagasinet tillsammans med. Vi älskar Gotland både två och vi vill inspirera fler att upptäcka alla härliga, roliga, vackra och spännande platser och människor på ön. Därför skapade vi Gotlandsquizet. Ett frågespel för alla, oavsett ålder.

Under våren har vi skrivit frågor, fått dem faktagranskade, formgett, skapat en webshop och börjat marknadsföra produkten. I början av juni levererades de första exemplaren och redan nu har vi fått in över tio återförsäljare vilket känns så himla häftigt och roligt. Nu har våra återförsäljare redan börjat lägga beställning nummer två och samtidigt jobbar vi med att hitta fler butiker runt om på Gotland som vill ta in spelet. Vår egen webshop puttrar på så sakteliga under tiden och dessutom har A Startup Store tagit in spelet i sitt sortiment.

Att låta content bli en egen produkt istället för att ”bara” vara artiklar i ett magasin har visat sig vara riktigt smart. Dessutom kan jag nu bocka av en dröm från min bucket list!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*