Därför behöver du LinkedIn

Oavsett om du är chef, anställd eller egenföretagare är LinkedIn ett viktigt verktyg för att bygga relationer och ditt varumärke. Kapybara förklarar varför LinkedIn är relevant för dig.

Ta kontroll över hur du uppfattas
Allt fler synar ditt företag, dig och dina kollegor på LinkedIn innan du träffar dem. Därför är det smart att själv ta kontroll över vilket intryck du vill göra på nätet. Med en bra profil, engagerande statusuppdateringar och ett aktivt kommenterande på andras inlägg kommer du långt.

När du vill bli hittad
Oavsett om du vill att en rekryterare, en kund eller en journalist ska hitta dig gäller det att skapa en profil med relevanta nyckelord och professionell framtoning. Det bidrar till sökresultaten både på LinkedIn och Google.

Hitta andra innan du träffar dem IRL
Sök upp dem du vill träffa på nästa branschevent redan innan det äger rum. På så sätt kan du ta reda på hur de ser ut vilket gör det lättare att hitta dem på en stor mässa men framförallt kan du lära dig något om dem som du sedan kan ha som öppningsreplik när ni ses på riktigt.

Bli expert på ett område
Välj ett område där du vill positionera dig som experten. Dela relevant information, tipsa och svara på kommentarer i olika grupper så lär sig människor snart vad som är ditt specialistområde. Var dock ödmjuk!

Kontakta intressanta främlingar
Det är oartigt att lägga till folk till höger och vänster men om du vill ta kontakt med någon du inte känner går det, om du gör på rätt sätt. Skriv ett personligt meddelande där du förklarar varför du vill komma i kontakt med personen och se till att det inte handlar om att du vill sälja något. LinkedIn handlar om att bygga relationer. Om de sedan leder till transaktioner av något slag är det bra men grunden till en god relation byggs inte genom att börja med en säljpitch. LinkedIn är ett nätverk, inte den sortens marknadsplats.

Jag pratar gärna vidare med dig på LinkedIn! Här hittar du min profil på LinkedIn.

// Wilda

Leave a comment

Your email address will not be published.


*