Gotlandsquizet: från idé till produkt på marknaden

Senvåren och sommaren var en intensiv period. I maj hade jag och Cathrin hade efter många sena nätter och mycket slit gjort klart Gotlandsquizet och skickat det på tryck. Att trycka kort, askar och att få dem ihopvikta tog mycket längre tid än tryckeriet lovat från början så vi var rejält stressade. Vi hade redan fått ordrar i webbshoppen och ville så gärna kunna skicka ut spelet till kunderna. Dessutom visste vi att införsäljningen till butiker på ön inte skulle lossna förrän vi kunde besöka dem och visa upp de färdiga spelen.

Kvällen innan jag skulle åka över till Visby skickade tryckeriet en bild på ett färdigt spel. Det såg hemskt ut. Både jag och Cathrin kände en enorm panikvåg komma över oss. Färgerna såg helt fel ut och vi kunde inte begripa vad som gått så fel.

Dagen efter åkte vi ut till flygplatsen i Visby för att hämta de första 8 spelen. Vi orkade inte vänta på att fraktbolaget skulle köra ut med det till oss på kvällen. I avgångshallen slet vi upp förpackningen och tack och lov var spelen superfina och hade rätt färg. Det var bara det dåliga fotot som fått spelen att se fula ut. Himla osmart drag av tryckeriet att skicka en sån bild.

Nåja. Nu kändes det verkligen att vi lyckats på riktigt och att vi hade skapat en produkt att vara riktigt stolta över! De kommande dagarna besökte vi massvis med fina butiker i Visby med omnejd och blev så lyckliga över mottagandet både vi och spelet fick. Känslan av att ha drivit igenom ett projekt från idé till färdig produkt är helt fantastisk. Det är dem stunderna som får mig att orka kämpa vidare som egenföretagare där det går tyngre.

Under sommaren har spelet varit en stor del i Gotlands Medias kampanj till nya och gamla prenumeranter och vi har i skrivande stund över 20 återförsäljare. Akantus, Kränku Te & Kaffe, Leva Kungslador, Wessmans bokhandel och Små Ting Gotland är några av dem. Hela listan hittar du här.

Nu inför hösten är vi extra glada över att både Akantus och Kränku fyllt på sitt lager och att de håller öppet även under hösten och vintern. Det värmer när våra fina återförsäljare lägger upp inlägg på Twitter och Instagram om oss. Tänkte därför passa på att visa några printscreens här och påminna mig själv och er andra om att det verkligen går att lyckas med sina drömprojekt. Det behöver bara vara tillräckligt kort mellan tanke och handling.

Skärmavbild 2015-09-05 kl. 12.06.42

 

 

 

Skärmavbild 2015-09-06 kl. 10.21.56

 

 

 

 

Skärmavbild 2015-09-06 kl. 10.23.37

Leave a comment

Your email address will not be published.


*